Messi er en levende fodboldlegende

Lionel Andrés Messi er en levende fodboldlegende. Allerede i en alder af 17 år og 114 dage debuterede Messi for selveste FC Barcelona. Lige siden debuten har han sat den ene fantastiske rekord efter den anden. Den 24/6 2014 bliver den lille troldmand 27 år, men er allerede nu den mest scorende spiller i FC Barcelonas mere end 100 årige historie. Hans imponerende statistik for Barcelona er efter denne sæson 243 mål i 277 kampe, hvilket er et helt uhørt målsnit i moderne fodbold. Messi blev i 2012 også den første nogensinde, der scorede vanvittige 5 mål i en Champions League kamp. Igennem årene har Lionel Messi kontinuerligt høstet et hav af forskellige priser og personlige titler. Han er eksempelvis den eneste fodboldspiller, der 4 gange har vundet en af de mest prestigefyldte priser i fodboldverdenen, FIFA Ballon d’Or. Herudover har han modtaget The European Golden Shoe 3 gange.

Historien om Lionel Messi

Historien om Lionel Messis spektakulære fodboldkarriere begynder da han som 5-årig starter i fodboldklubben Grandoli, hvor hans far var træner. Allerede som 13-årig blev han på grund af sit uomtvistelige talent optaget på FC Barcelonas verdensberømte fodboldskole La Masia. Her valgte klubben at betale for lille Messis medicin, da han som 11-årig var blevet diagnosticeret med mangel på væksthormon.

Messi og FC Barcelona

Lionel Messis første kontrakt med FC Barcelona blev i al hast skrevet på en serviet, da hans talent blev opdaget af træner Carles Rexach. Han brugte servietten som en nødløsning, så han omgående kunne sikre sig underskriften, da han straks så, at Messis talent var langt ud over det sædvanlige. Siden dén kontrakt er beløbene på kontrakterne bare steget og steget. I Messis nuværende kontrakt findes en klausul, som giver ham 250 millioner euro, hvis Barcelona pludselig ikke vil have ham mere. Faktisk findes der 10 lande i verden, hvis nationalprodukt er mindre end dette beløb! Messi menes i dag at være god for næsten 1 milliard danske kroner…

Messi på Argentinas landshold

På det argentinske landshold er Messi Selvfølgelig også den ledende figur. Det satte han en tyk streg under, da han i 2012 scorede 12 mål i 9 landskampe. Det fodboldgale land Argentina i Sydamerika med de stolte fodboldtraditioner sætter derfor uden tvivl deres lid til Lionel Andrés Messi, når de blå og hvidstribede spillere går på banen for deres fædreland.

Messi fodbold gear og merchandise

Er du også fan af det 169 cm høje fodboldgeni, finder du her på siden masser af spændende Messi merchandise og fodboldudstyr. Ifør dig f.eks. Messi støvler fra adidas eller en smart Messi-trøje og mærk hvordan magien opstår.